dilluns, 29 de novembre del 2010

INDEPENDENTISME EMERGENT

HA QUEDAT DEMOSTRAT QUE EL PLA B DE L’IPECC ERA ÚTIL PER SALVAR ELS MOBLES DE L’INDEPENDENTISME EMERGENT


S’havia fet tot el que es podia fer del Pla A.

S’havia suplicat la Unió dels dos partits, Solidaritat i Reagrupament. Fallaren tots els intents perquè han estat sords a l’intel·ligència i al sentit comú.

En canvi, el pla B de l’IPECC s’ha complert quasi totalment. Hem aconseguit salvar un partit. En volíem salvar dos. Això vol dir que encara l’IPECC era massa optimista. Reagrupament s’ha ensorrat totalment. No han fet cas de l’IPECC ni del pla B, però tampoc han fet cas de les enquestes.

Podrien haver renunciat a la circumscripció de Barcelona i no ho han fet i l’efecte dòmino ha afectat les altres tres circumscripcions.

També són culpables d’aquesta desfeta les persones i entitats que recomanaven votar indistintament qualsevol opció independentista. Això era dispersar el vot independentista i el suïcidi de l’independentisme emergent.

En canvi l’IPECC recomanava concentrar el vot per circumscripcions.

Nosaltres no ens hem limitat a recomanar i a aconsellar. Hem passat a l’acció. Hem enviat milers de cartes per correu postal. Hem enviat més de 20.000 correus electrònics i ens han llegit a la premsa (AVUI + PUNT) més de 281.000 persones.

El mal produït per la divisió s’ha salvat en part, especialment a Barcelona i Girona però ha comportat la fuita de milers de votants indignats per la manca d’unió. S’haurien pogut obtenir 12 diputats.

Hem obrat pel país perquè entressin al Parlament molts independentistes emergents. L’obcecació ha primat per sobre del sentit comú.

Ara iniciarem una nova etapa. Els polítics de Reagrupament han quedat inhabilitats per qualsevol acció futura, però els de Solidaritat també han de reflexionar a fons perquè no estan exempts de responsabilitat.

Vull oblidar tots els que m’han ridiculitzat, insultat, denigrat o rigut, inclosos els d’ERC que no anava per ells. No he respost a les provocacions.

El pla B ha resultat intel•ligent i efectiu, però el mal que s’havia fet era mortal de necessitat. Gràcies a tots els que es van adherir i han seguit el pla B. Hem salvat els mobles i una mica la dignitat.

Enric Garriga Trullols a títol personal i sense cap interès polític
Amb l’assentiment de la majoria de la Junta de l’IPECC

1 comentari:

  1. Benvolgut Enric Garriga:

    Soc en Brauli Tamarit i rebo els correus tant de l'IPECC com del CAOC.

    Abans que res admiro la perseverança de l'Enric en la defensa activa de la llibertat, la cultura i la llengua de dues nacions properes entre elles dins del nostre planeta, la catalana i l'occitana.

    Crec que l'ésser humà té moltes vessants i una d'elles és la seva vessant nacional, com a membre d'una nació. És desitjable que els drets tant dels individus com de les nacions siguin respectats, i moltes nacions d'aquest món pateixen persecució perquè altres nacions exerceixen el seu domini, explotant els seus recursos.

    Però hi ha gent que afirma que tota nació pot nodrir-se de les seves pròpies fonts d'aliment i, si apliquem bé els recursos, som respectuosos amb els ecosistemes i apliquem els bons avenços ja descoberts, també es pot nodrir de les seves pròpies fonts d'energia, per la qual cosa, cap nació necessitaria explotar els recursos de cap altra.

    En les eleccions a aquest Parlament, que és del Principat de Catalunya Sud i de la Vall d'Aran d'Occitània, hi havia la possibilitat que un grup no menyspreable de persones oferís una proposta unitària per tal de promoure que els drets que tota nació té s'apliquin en el cas català i aranès d'Occitània.

    Sincerament, m'hagués agradat una coal·lició encara més ampla que la que hagués suposat una reunió de les dues forces polítiques SI i Reagrupament.

    Però cenyint-nos al cas que ens ocupa, crec que una coal·lició entre les dues forces polítiques esmentades hagués atret el vot de més electors, fins i tot d'alguns que encara no han votat i d'altres que han votat a d'altres forces polítiques, entre elles la que ha guanyat les eleccions.

    Per aconseguir-ho, crec que tenien que haver arribat a un terme mig entre la plena integració de Reagrupament dins de SI, que es demanava des de SI, i la coal·lició amb repartiment a 50% de les llistes que es demanava des de Reagrupament.

    Ara, els quatre diputats electes de SI hauran de negociar acords amb altres diputats que són encara més llunyans en pensament que els membres de Reagrupament.

    És desitjable que això els permetrà aprendre a arribar a acords futurs en les properes eleccions municipals, per tal que només hagi una candidatura que defensa la llibertat de les nacions en cadascun dels municipis del Principat Sud i de la Vall d'Aran.

    Recordem que les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) no s'han presentat a les autonòmiques, però sí que ho faran en alguns municipis, entre ells Barcelona. Això vol dir que SI i Reagrupament han rebut vots prestats de les CUP, i que cal evitar de nou una dispersió afegida del vot que les actuals lleis electorals penalitzen.

    El nostre agraïment per la labor constant de l'Enric, que creiem harmònic en el camí d'un planeta de nacions alhora lliures i agermanades.

    Brauli.

    ResponElimina